Зустріч

Люди живуть на Землі більше 2 мільйонів років. За цей час народжувалися й гинули великі цивілізації, змінювались умови, відносини, правила. Але одне залишається незмінним завжди. Коли й де б не жила людина, її життя – це насамперед вибір. Вибір між хочу і треба, між егоїзмом і чуйністю, між байдужістю і справедливістю, між вірністю і зрадою, зрештою між добром і злом. Від того, що саме ми обираємо, залежить якість нашого життя. Зробити вибір іноді буває складно. Адже для цього потрібна мужність.

Наш гість Юрій Федорович Ставицький зробив свій непростий вибір. Зі зброєю в руках, ризикуючи своїм життям і здоров’ям, він захищав українську землю, право українців на свободу й мир. А сьогодні він прийшов зустрітися з нами і розповісти про війну, учасником якої він став. Я знаю, що Юрію Федоровичу важко згадувати про ті події, адже пов’язані вони із втратами, болем, виснаженням. Але говорити про них потрібно. Хоча б для того, щоб майбутні покоління українців знали свою справжню історію.

Ця зустріч спонукала нас подумати про те, що означає бути мужнім, що таке героїзм. А ще - допоможе робити правильний вибір у майбутьому.

Нашої заслуги в тім не бачу,

Нашої не знаю в тім вини,

Що козацьку бунтівливу вдачу

Нам лишили предки з давнини.

Нам і те не добавляє слави,

Що вони без чужоземних сил

Заступили землю кучеряву

Горами високими могил.

Бо коли, закохані в минуле,

Прокуняєм свій великий час,

Наша лінь нікого не розлучить,

Слава та ж відмовиться від нас.

Спогади докучливі, як нежить,

Що тій славі принесуть нове?

Тільки тим історія належить,

Хто сьогодні бореться й живе.

Галерея "Зустріч"

Кiлькiсть переглядiв: 144

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.